A sértett munkavállalóként alkalmazta a vádlottat, aki munkavégzésre használhatott egy Opel Corsát. A sértett engedélyével a vádlott szeptember elsején Jásztelekre, majd onnan vissza Esztergomba szállított egy személyt a kocsival. A fuvar végén az autó kulcsait és forgalmi engedélyét átadta a sértett által megbízott személynek, aki azokat a hajléktalanszálló egy asztalán helyezte el.

A sértett által megbízott a szobát rövid időre elhagyta, ezalatt a vádlott az asztalról elvette a kocsi kulcsát és forgalmi engedélyét, majd az autóval ismeretlen helyre ment, azt magáncélra. szeptember 4-ig jogtalanul használta - számolt be az ügy részleteiről az ügyészség.

A sértett szeptember 4-én 19 óra körül Esztergomban a Simor János utcán lévő buszvégállomásnál meglátta a kocsit és vádlottat, akit a rendőrség kiérkezéséig visszatartott, és így visszakapta kocsiját.

A vádlott a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerte, erre figyelemmel az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje az elkövetőt.