A vádlott márciusban egy kétkerekű kézikocsival megjelent egy tokodaltárói, kerítéssel körbekerített háznál azért, hogy a kapuval zárt elülső udvaron lévő, két sértett közös tulajdonában lévő, 12 éves, 20 ezer értékű hűtőt jogtalanul eltulajdonítsa – számolt be az esetről az ügyészség. 

A vádlott az utcán tartózkodó szomszédoknak valótlanul azt állította, hogy a tulajdonos megengedte neki azt, hogy elvigye a hűtőt a ház udvaráról.

Ezt követően a vádlott a bezárt kerítéskaput felemelte, így azt a zsanérokról leemelte, majd bement az udvarra, ahol a sértettek tulajdonát képező hűtőt a magával vitt kézikocsira tette, majd azzal elhagyta az ingatlant, így azt jogtalanul eltulajdonította.

A vádlott a lakóhelyén a garázsában szétszedte a hűtőgépet, annak motorját 1000 forintért eladta ismeretlen személynek, míg a maradék fémhulladékot  hulladékátvevő telephelyen adta le.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetett előéletű vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 20 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.