A vonal korszerűsítésével egyidejűleg Esztergom állomás is átépült, a buszvégállomás építése még zajlik. A hozzátartozó megközelítő út, a Baross Gábor utca Bem tér és az új körforgalom közötti szakaszán a burkolat teljes egészében elkészült, a gyalogátkelőhelyeket kialakították a szakemberek és a forgalmat szabályozó kresz-táblákat kihelyezték – közölte közleményében a Nemzeti Infrastrukrúra Fejlesztő Zrt.

„Az önkormányzattal közös törekvés volt, hogy az útszakasz mielőbb használható legyen, ennek érdekében pénteken délután megnyitották azt a forgalom előtt. Tekintettel a környező munkálatokra, biztonsági okokból jelenleg még sebességkorlátozás van érvényben az érintett útszakaszon” – írta a beruházó.

A Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg. A beruházás keretében 51 kilométer hosszan valósul meg a vasútvonal villamosítása, a teljes szakaszon kiépítik a kiegészítő biztosítóberendezéseket, valamint a kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik. A kiegészítő biztosítóberendezési munkálatok külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban valósulnak meg. Várhatóan 2019 tavaszára befejeződik az utastájékoztatási berendezések létesítése is. Ezzel teljessé válik a 2. számú vasútvonal korszerűsítése.

A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrás felhasználásával valósulnak meg.