Az elkövető október 30-án délelőtt egy nyergesújfalui presszóban szeszesital hatása alatt állva látta, hogy a pultos nő a személyzeti WC-be ment, ahova kis idő múlva utána ment. A sértett távozásra szólította fel a férfit, aki ennek eleget tett. Ezután a férfi ismét belépett a mosdóba, az ajtót belülről az akasztóval bezárta, nadrágját letolta és nemi szervét a sértett előtt mutogatta – közölte az ügyészség.

A vádlott a szűk helyiségben a bezárt ajtó és a sértett között állt, ezért a sértett nem tudta megközelíteni a bejárati ajtót. Az elkövető többszöri felszólítás ellenére sem engedte ki a sértettet, aki ekkor magához vett egy felmosónyelet, amivel elkezdte verni a vádlott fejét és felső testét. A vádlott ekkor elfordult a sértettől, aki ezt kihasználva a bejárati ajtót  kinyitotta és a helyiségből kimenekült.

Az időközben kiérkező rendőrjárőrök a vádlottat a presszóban elfogták, a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vételét rendelte el.

Az ügyészség a férfit október 31. napján az Esztergomi Járásbíróság elé állította.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a férfit 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 2 évre kiutasította az ország területéről. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált