A vádlott a párjával tavaly áprilistól élt élettársi kapcsolatban egy tokodi lakásban. Kapcsolatuk hamar megromlott, mert a férfi féltékeny volt, továbbá domináns félként mindig meghatározta azt, hogy a sértett hogyan éljen. Az elkövető azt is el akarta érni, hogy a párja ne barátkozzon senkivel, csak vele foglalkozzon.

A rendszeressé váló veszekedések során a férfi kiabált, szidalmazta, becsületsértő kifejezésekkel illette a sértettet, vele agresszíven viselkedett. A vádlott többször azt is mondta, hogy az általa titokban készített intim felvételt közzéteszi az interneten, és így fogja a sértettet megalázni.    

A nő a vádlott viselkedése miatt befelé forduló lett, megszakította a kapcsolatot a barátaival, ritkábban találkozott a rokonaival.

A férfi együttélésük alatt többször bántalmazta a sértettet, ilyenkor minden indok nélkül megpofozta, megrángatta, vagy neki lökte radiátornak, de olyan is történt, hogy elgáncsolta.

Ezen túlmenően a vádlott egy vita során életveszélyesen megfenyegette a nőt, melynek nyomatékosítása érdekében a kést belevágta a konyhapultba.

A nő az egyik bántalmazást követően, tavaly szeptember 17-én kórházba került, és csak ekkor merte elmondani, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta őt. A sértett ez után szakított a vádlottal, és feljelentést tett a rendőrségen.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.