A vádlott egyedül nevelte a 2010-ben született kislányát, akivel Dorogon egy önkormányzati lakásban éltek. Az illetékes hatóság tavaly májusban a sértett védelembe vételét rendelte el, mert az asszony rendszeresen ivott, továbbá az alkalmi ismerőseivel, illetve barátaival több napon keresztül csavargott, szórakozott, miközben a gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másra bízta – közölte a megyei főügyészség.

A szülő a hatóságok többszöri felhívása ellenére sem változtatott az életvitelén, így amikor műkörmöshöz ment, a sértettet egy rövid ideje megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kiskorú szexuális bűncselekmény áldozata lett – az elkövetőt időközben elítélték. Az asszony nem tartotta szükségesnek a kislány pszichológus szakemberrel történő segítését, a trauma feldolgozását.

A vádlott nem tartotta tisztán a gyermeket, a ruhái rendezetlenek, koszosak, dohányszagúak voltak, több alkalommal nem az életkorának megfelelő méretű ruhát hordta.

Az anya  2017. július 9-én az esztergomi Mária Valéria hídon tartózkodott ittas állapotban, hangosan kiabált, és megpróbált leugrani az aktuális partnerével együtt, miközben az akkor hétéves sértett is velük volt, aki rendkívül megijedt, remegett, míg a rendőrök kiérkeztek.

Többször előfordult 2017 nyarán az is, hogy az asszony vásárolni indult a lakásból, ahová több napon keresztül nem tért vissza, így a sértettnek megfelelő váltóruhát, élelmet, tisztálkodási lehetőséget nem biztosított. A kislány sokszor tanúja volt a vádlott és férfi ismerősei italozásainak, illetve akkor és ott aludt el, ahol éppen az édesanyjával tartózkodott. Az asszony rendszeresen annyira leittasodott, hogy a kiskorú felügyeletét nem tudta ellátni.

 A vádlott a szülői kötelezettségét súlyosan megszegte, és ezzel a kislánya testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

 A gyermeket az idén nevelőszülőnél helyezték el.