Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Komáromi Járási Ügyészség egy sofőrrel szemben, aki a teherkocsi digitális menetíró készülékébe más nevére szóló járművezető-kártyát helyezett be, majd a vezetési-és pihenőidejét ellenőrző pénzügyőröknek hamis tevékenységigazoló lapot adott át – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a nemzetközi árufuvarozást végző cég sofőrjeként dolgozó férfi a lábatlani telephelyről indulás előtt május 21-én az általa vezetett teherkocsi digitális menetíró készülékébe a saját nevére szóló gépjárművezetői kártyája helyett jogtalanul behelyezett egy más nevére kiállított kártyát.

A vádlott az általa vezetett járműszerelvénnyel az 1-es számú főút almásfűzitői területén közlekedett, amikor pénzügyőrök a vezetési és pihenőidejét ellenőrizték.
Az ellenőrzés során a vádlott a menetíró készülékkel tevékenységigazoló lapot nyomtatott ki, majd azt átadta a pénzügyőröknek, akik már a helyszínen megállapították, hogy a tevékenységigazoló lap hamis adatokat tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben a Komáromi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki.