A vádlott egy szakközépiskola tanulója, szakmai gyakorlatát egy esztergomi gyár telephelyén végezte 2018 novemberében. A vádlott munkatársa volt a sértett, akivel rossz volt a viszonya, mert a sértett szerint a vádlott hozzáállása nem volt megfelelő a munkához, míg a vádlott szerint a sértett őt folyamatosan piszkálta, gúnyolódott vele – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a vádlott 2018. november 21-én 5 óra 50 perckor a szerszámkészítő részlegen tartózkodott, mivel 6 órakor kezdte a munkát. Ide érkezett a sértett, aki éjszakás volt. A sértett üdvözölte a vádlottat, kezet fogott vele, aki erre őt két kézzel meglökte. A sértett megtántorodott, védő szemüvege leesett, ezért tenyerével megütötte az elkövető nyakát.

Pár perccel később a vádlott rátámadt sértettre, és őt legalább négyszer ököllel a fején megütötte, miközben másik kezével a sértett ruháját fogta. A sértett kezeivel védte a fejét, és igyekezett távol tartani magától a vádlottat, akit egy vagy két alkalommal védekezésül meg is ütött, majd őt magától sikerült eltolnia. A vádlottat és a sértettet egy harmadik személy választotta szét.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében a bal szemöldöke felett és a bal füle mögött duzzanat keletkezett, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak, amely miatt a sértett magánindítványt terjesztett elő, azaz kérte az elkövető megbüntetését. 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat  pénzbüntetésre ítélje.