Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség január 9-én egy nővel szemben, aki ittas állapotban 2018. augusztus 1-én 15 óra 30 perc körüli időben Esztergomban egy áruház parkolója melletti lépcsőn szóváltást követően álló helyzetben megragadta a lépcsőn ülő hajléktalan sértett mindkét karját, a sértettet fekvő helyzetbe hátralökte, leszorította, miközben ököllel több alkalommal közepes erővel az arcán megütötte – közölte az ügyészség.

Ezután ülő helyzetbe visszarántotta a sértettet, majd többször megpofozta, a haját is megtépte, majd a hajánál fogva több lépcsőfokon keresztül lerántotta a lépcső aljára, ahol a sértett arccal a földre került. Itt a vádlott egy alkalommal lábbal megtaposta a hátát.

A vádlott bántalmazása eredményeként sértett mindkét szem alatti, illetve a jobb szem körüli zúzódást, alsó ajaktáji zúzódást, a jobb kar, illetve mindkét térdtáji hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban az arctáji sérülések vonatkozásában a behatás helye, ereje és módja 8 napon túl gyógyuló szemsérülés és orrcsonttörés keletkezésének reális lehetősége miatt orvosszakértőileg alkalmasnak tekinthető súlyosabb sérülés okozására.

A cselekmény bizonyításának eszköze volt az a videofelvétel, amelyet egy járókelő készített a cselekményről, és amelyet a nyomozó hatóság lefoglalt.

Az ügyészség a vádiratban, illetve az ennek alapján lefolytatott tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a különös visszaeső  vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, az ítélet  nem jogerős.