A rendezvényen mintegy 450 motoros részvételre kell számítani, akik a közlekedési szabályok betartásával fognak közlekedni az alábbi útvonalon:

Dorog Esztergomi út 125. - Bányász körönd - (a 111. sz. főutat keresztezve a LIDL és a SPAR áruházak között) - Jubileum tér - Köztársaság út - Gorkij utca - Bécsi út (10. sz. főút) – Tokodaltáró, József Attila utca – Tát, Fő út (10-es sz. főút) – Tát, Malom dűlő (1119-es sz. út) – Nagysáp (1119-es sz. út) – Bajna (1119-es sz. út) – Héreg, - Béke utca (a Fő út kereszteződésénél balra kanyarodnak az 1119-es sz. út irányába) – Héreg (az 1119-es sz. úton balra kanyarodnak Bajna irányába), majd ugyanazon az útvonalon vissza egészen Dorog, Esztergomi út 125. szám alatti motoros szaküzletig.

A rendőrség szerint a 400 motoros egyidejű közlekedése igen jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot jelent. Emiatt október 7-én 13 és 15 óra között a nagyobb forgalmú útkereszteződésekben forgalmi torlódások kialakulására kell számítani.

A közbiztonság rendjének fenntartása, a járműforgalom segítése, a torlódások felszámolásának meggyorsítása érdekében a motorosok vonulását a legveszélyeztetettebb helyszíneken, útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítással biztosítják az egyenruhások. A rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását a Motorvéd Polgárőr Egyesület motorosai is segítik - közölte a rendőrség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, kéri a járművezetők türelmét és felhívja a figyelmet, hogy az érintett szakaszokon fokozott óvatossággal közlekedjenek!