Esztergomban vasárnap kora reggel állítottak meg a rendőrök egy járművezetőt. Ellenőrizték a sofőr és a jármű iratait, majd alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre, ami pozitív eredményt mutatott. A járőrök a 48 éves esztergomi férfi vezetői engedélyét elvették.

Az esztergomi rendőrök Tokodon szombaton 3 óra 12 perckor is ittas vezetőt fogtak. Az ellenőrzött sofőrnél ugyancsak pozitív értéket mutatott a szonda. A 27 éves sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig neki is elvették.

Vasárnap a megyében még két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a járőrök. 4 óra 51 perckor Vértesszőlősön állítottak meg egy személykocsival közlekedő férfit, akivel szemben az alkalmazott alkoholszonda ugyancsak pozitív lett. Az 52 éves tatai férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben. Az egyenruhások 15 óra 20 perckor Tatabányán igazoltattak egy 47 éves helybéli férfit, aki Daewoo típusú személygépkocsival közlekedett. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett, ezért előállították őt a rendőrkapitányságra.