A gyanúsítottak (anya és fia) 2018. május végétől 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett esztergomi munkahelyén azért, hogy személyes kapcsolatot teremtsenek vele. Az elkövetők közül a nő bántalmazással fenyegette meg a sértettet, majd októbertól különböző közösségi profilok felhasználásával, esetenként a sértett nevében valótlan profilokat létrehozva tett közzé bejegyzéseket, illetve küldött üzeneteket, amelyben a nőt és lányát trágár jelzőkkel illette. Az üzenetek egyikében az elkövető a sértettet megöléssel fenyegette. A női gyanúsított a sértett lányának is küldött olyan üzenetet, hogy az édesanyját megöli, továbbá házuk, autójuk felrobbantásával fenyegetőzött – közölte az ügyészség.

A gyanúsítottak a sértett és családtagjai nevében hamis közösségi profilokat hoztak létre, amelyre a férfi gyanúsított által a sértettről készített videofelvételeket töltöttek fel, az egyik profilon több horogkeresztet ábrázoló bejegyzést tettek közzé nagy nyilvánosság előtt.

A nő elkövetővel szemben az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2018. augusztus 22-én távoltartást rendelt el, azaz kötelezte a gyanúsítottat arra, hogy a sértettől tartsa távol magát, ugyanakkor a gyanúsított a sértett és családtagjai sérelmére a bűncselekményeket folytatta.

Az ügyészség indítványt tett az anya és fia letartóztatásának elrendelésére, mert álláspontja szerint fennáll egyrészt a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint  az anyával szemben annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, és a  férfi letartóztatását. február 25-án, a nő letartóztatását március 13-án rendelte el egy hónap időtartamra.