Az elkövető 2018. szeptember 28-án Csolnokon egy kocsma előtt anyagi vita közben a sértettet ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a földre esett. A szemtanúk a gyanúsítottat számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a gyanúsított kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett a gyanúsított felé indult, aki a késsel nagy erővel  a sértettet mellkason szúrta. A sértett a helyszínen életét veszítette – részletezte az ügyet a vádhatóság.

Hozzátéve, hogy az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfit korábban kábítószer-kereskedelem vétsége a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amely még nem járt le.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását rendelte el 2018. október elsején,  mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, a hatóság elől elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság telekommunikációs eszköz használatával hallgassa meg a gyanúsítottat, amelynek alapján a letartóztatás határidejét 2019. június elsején hosszabbítsa meg.

A bíróság a 2019. március 25-én tartott ülésen az ügyészség indítványának helyt adott, megállapította, hogy a szökés és bűnismétlés veszélye változatlanul fenn áll.