A három elkövető tavaly október végén állapodott meg abban, hogy lakásbetöréseket fognak elkövetni úgy, hogy a helyszínekre a székesfehérvári férfi szállítja  a társait, és figyeléssel biztosítja a lopást.

Az elkövetők 2017. december 13. és 17. között két ácsi családi házba törtek be, az első helyszínről 750 ezer forint készpénzt, a második helyszínről 20 ezer forint értékű ékszereket vittek el. A tolvajok 2017. december 16-án 18 óra 30 perc és 19 óra között egy nagyigmándi családi házba a teraszajtón feszítették fel és jutottak be, majd onnan 400 ezer forint értékben ékszereket és 160 ezer forintnyi készpénzt vittek el - közölte az ügyészség.

A betörők 2017. december 20-án egy szomori, és egy táti családi házba hatoltak be a bejárati ajtó befeszítésével, a szomori házból 20 ezer forint értékű ékszert és 160 ezer forintnyi készpénzt, míg a táti házból karórát, ékszereket és eurót vittek el összesen 444 ezer forint értékben.

Az elkövetők végül idén január 8-án délután egy csóri családi házba törtek be, ahonnan egy széfet és a benne lévő 25 millió forintot loptak el.

A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, mert fennáll annak a veszélye, hogy a székesfehérvári férfi szabadlábon hagyása  esetén az eljárás eredményességét veszélyeztetné, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a letartóztatást egy hónap időtartamra elrendelte. A letartóztatást elrendelő végzést az ügyész, a gyanúsított és védő tudomásul vették.

A letartóztatott székesfehérvári férfi társai  közül az egyik férfi – más ügyben – már  letartóztatásban van, míg  a másik férfi – szintén más ügyben – bűnügyi felügyelet alatt áll.