Garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség, aki Esztergom belvárosában kukát borított fel, virágokat szórt szét, hirdetőtáblákat tört el, és akit a bűncselekmény elkövetését megelőző 19 nappal a bíróság ugyancsak garázdaság bűncselekménye miatt ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre – közölte az ügyészség.

A vádlott, a 23 éves, esztergomi É. I. február 4-én Esztergomban boxerral támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, őt négy alkalommal megütötte, amely miatt  a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Ezért az Esztergomi Járásbíróság július 12-én jogerőssé vált határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

Az elítélését követően 19 nap múlva, július 31-én 3 óra körül, az ittas állapotban lévő vádlott Esztergomban a  Rákóczi téren lévő egyik üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte és az útra dobálta. A vádlott az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat.

Kocsmai támadásért elítélték, két héttel később tört-zúzott
 

 

A vádlott ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborított egy parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát. Ezután egy állateledel bolt falra erősített hirdetőtábláját tépte le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát kidobta az útra. Az üzlet tulajdonosának ezzel 29210 forint kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.