Több baleset-megelőzési feladatot is tervezett 2019-re a kapitányságon tartott értekezletén az Esztergomi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága. A hétfőn megtartott évértékelő és feladatmeghatározó ülésen a kapitányság vezetője és osztályvezetői mellett részt vett többek közt Romanek Etelka polgármester, Forisek Ilona útügyi előadó, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Vas György Aurél, illetve területi polgárőrszövetségek részéről Kemecsi László, Nagy László és Sujbert Gábor.

Az ülés elején a résztvevők tájékoztatást kaptak az idei közúti közlekedési balesetek alakulásáról, valamint a főbb baleseti okokról, a balesetek számának csökkentése érdekében tett intézkedésekről, továbbá a bizottság 2019-re tervezett tevékenységéről.

Ezek közt célként tűzték ki a Kertvárosban lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megvilágítását, valamint a sebesség csökkentésére szolgáló prevenciós eszközök beszerzését.

Az együttműködő partnerek hangsúlyozták a hasonló értekezletek rendszeres megtartásának fontosságát a hatékony együttműködés és kommunikáció kialakítása érdekében.