A vádlottnak házastársi kapcsolatából 1999-ben és 2004-ben, majd élettársi kapcsolatából 2008-ban született három gyermeke. 

Az Esztergomi Járásbíróság kötelezte a vádlottat, hogy gyermekei tartására fizessen tartásdíjat a volt feleségének, illetve a volt élettársának - közölte az ügyészség.

A vádlott sem volt feleségének, sem volt élettársának nem fizetett tartásdíjat, ezért őt az Esztergomi Járásbíróság 2017-ben 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A vádlott az elítélését követően időszakban sem fizetett tartásdíjat, bejelentett munkaviszonnyal nem rendelkezett. Amikor regisztráltatta magát az álláskeresők nyilvántartásában, akkor onnan azért törölték, mert a felajánlott képzési lehetőséget nem fogadta el.  A vizsgált időszak egy részében munkaviszonnyal rendelkezett ugyan a vádlott, ám ezalatt sem teljesítette a fizetési kötelezettségét.

A vádlott volt felesége vonatkozásában 350 ezer forint tartásdíjat, míg volt élettársa vonatkozásában 75 ezer forint tartásdíjat halmozott fel a vádemelésig.

A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádlottal szemben a volt felesége és a volt élettársa által tartott gyermekeivel szembeni fizetési kötelezettség elmulasztása miatt két vádiratot nyújtott be.

Az ügyészség indítványt tett az Esztergomi Járásbíróságnak arra, hogy a két bűnügyet egyesítse, továbbá a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását rendelje el.