Az  Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és kábítószer birtoklásával elkövetett kábítószer fogyasztása miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki szintetikus kannabinoid tartalmú cigarettával kínálta a sértettet, aki ettől olyannyira rosszul lett, hogy összeesett, amelyet kihasználva az elkövető a sértettől elvette készpénzét – közölte a megyei főügyészség-

A vádiratban írt tényállás szerint a vádlott július 4-én 0 óra és 2 óra között Dorogon egy parkban kábító hatású, szintetikus kannabinoidokat tartalmazó cigarettával kínálta meg sértettet, amelyből a vádlott is fogyasztott.  A sértett a cigarettába beleszívott, amelytől nyomban rosszul lett és összeesett.

A  vádlott ekkor határozta el, hogy a sértettől elveszi a készpénzét. Ezért a vádlott a földön fekvő, félig eszméletlen, mozogni és ezáltal védekezni képtelen állapotban lévő sértett vállán keresztbe átvetett övtáskájának zipzárját lehúzta és abból kivette a sértett 100 ezer forintot készpénzét, majd távozott a helyszínről. A nyomozó hatóság az eljárás során 147 ezer forint készpénzt foglalt le a vádlottól, ezért a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A vádlott a leírt cselekményt megelőzően kábítószert tartalmazó cigarettát fogyasztott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat halmazati büntetésként végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje.