A megyei önkormányzat Facebook-oldalán bocsátotta licitre az esztergomi festőművész, Kollár György Zalakomári gázkitörés című festményét, amelyre számtalan felajánlás érkezett az elmúlt héten. Az aukció szerdán éjfélkor zárult, a festményt csütörtökön a legmagasabb összeget, 300 ezer forintot ajánló tatabányai LR-Agép Kft. ügyvezetője, Jónás Gábor vehette át a Megyeháza épületében. Az összeg egésze a közmédia alapítványához kerül, az összegyűlt adományokkal együtt az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek támogatására és táboroztatásuk segítésére fordítják.

„A megyei önkormányzat célja az akcióval, hogy példát mutatva arra sarkallja a megyei szervezeteket, a jövőben minél többen csatlakozzanak hasonló kezdeményezésekhez. Köszönjük azoknak, akik részt vettek az árverésen és hozzájárultak, hogy megyénk is hozzátehessen egy kicsit ehhez a nemes célhoz, a gyerekek támogatásához” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Jónak lenni jó – esztergomi festő művével segített a megyei önkormányzat
 

 

A festmény új tulajdonosa, Jónás Gábor ügyvezető hangsúlyozta, a cég korábban is jótékonykodott, ezúttal a megyei önkormányzat adta a hiteles hátteret a kezdeményezéshez. Hozzátette, az összeg jó helyre került, a kép a megyében marad – tatabányai irodájuk falát díszíti majd.

Aki felajánlásával csatlakozni szeretne az adományozókhoz, vasárnapig még megteheti – éjjel-nappal tárcsázható a 13 630-as adományvonal. December 16-án, a kampány utolsó napján pedig egész napos műsorfolyammal készül a közmédia, amelyben akár Lionel Messi dedikált mezére is licitálhatnak az érdeklődők.