A vádlott 2018. május 10-én 22 óra 35 perc körül Esztergomban a Dorogi úton, Dorog felől a Kiss János vezérezredes út irányába ittas állapotban vezette a motorkerékpárját, amelyen egy utast szállított – közölte az ügyészség.

A vádlott ittassága miatt egyrészt túllépte a megengedett legmagasabb sebességet, mivel a motorral  74-83 km/h sebességgel haladt, másrészt az Esztergom határában  kialakított körforgalmat nem észlelte, erre utasa figyelmeztette. A vádlott vészfékezett ugyan, azonban a körforgalom kiemelt szegéjű, növénnyel benőtt középső részének jobb oldalán áthajtott, elvesztette egyensúlyát, majd az úttest jobb oldala mentén található lejtős területre csapódott. Ezt követően a motorkerékpár utasaival 15-20 km/h sebességgel tovább pördülve, a beton vízelvezető árokban érte el a baleseti véghelyzetét.

Ittasan okozott balesetet a motoros, megsérült utasa – Vádat emeltek
 

 

A vádlott utasa a baleset során az alkar törését, a medence és a törzs alsó részének zúzódását szenvedte el, valamint könyökén nyílt sebe keletkezett, amelyek gyógytartama a nyolc napot meghaladja. A járművezetéskor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott is megsérült, bordatörése és fején nyílt sebe keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.