A külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott a könnyebb munkavállalás érdekében egy ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy a segítségével a vádlott nevére 1000 euro ellenében hamis magyar jogosítványt fognak készíttetni – közölte az ügyészség.

A vádlott 2017. augusztus 2-án ezzel az ismeretlen személlyel együtt megjelent a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában, itt a nevére kiállított hamis külföldi vezetői engedélyt nyújtott át, és kérelmezte annak magyar vezetői engedélyre történő cseréjét.

A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított  magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.