A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2018. június 17-én  1 órát követően Kesztölcön, egyaránt ittas állapotban az utcán veszekedtek, ennek során a vádlott az utcán álló egyik kocsira is ráütött, de nem okozott benne kárt – közölte az ügyészség.

A vádlott és a sértett a lakóházuk előtt összeverekedtek. A verekedést követően a vádlott a házukban magához vett egy 11 centis pengehosszúságú kést, azzal kiment az utcára. A sértett ezt meglátva azt kiabálta a sértettnek, hogy „gyere szúrjál le!”, amely után ismét dulakodtak egymással. A nő közben a késsel egy alkalommal, közepes erővel a sértettet a hasán megszúrta.

A szúrás miatt sértettnek életveszélyes hasfali sérülése keletkezett, műtéti ellátásra szorult, szakszerű orvosi ellátás hiányában a sérülés halálos állapot előidézésére is alkalmas volt.

Sértett megbocsátotta a vádlottnak a cselekményét – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a büntetlen előéletű nővel szemben arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Törvényszék 1 év 6 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.