A többszörösen büntetett elkövető 2018. szeptember 13-án okozott közlekedési balesetet a sértett testvérével. Emiatt még aznap este üzenetet küldött a sértettnek, aki – mivel nem volt köze az esethez – nem válaszolt a vádlottnak, emiatt a vádlott haragra gerjedt – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott ezt követően folyamatosan zaklatni kezdte az esztergomi sértettet. 2018. szeptember 14-én üzenetben fenyegette meg azzal, hogy ha meglátja a sértettet, akkor „neki vége, kinyuvasztja” őt. 2018. szeptember 16-án a vádlott Esztergom egyik áruházának a parkolójában látta meg a sértettet, majd egy vascsővel a kezében azzal fenyegette meg, hogy „azzal agyonveri”. 2018. szeptember 26-án a vádlott kocsijával Esztergom egyik utcájában követte a sértettet, több alkalommal intett neki, hogy álljon meg, aki ennek nem tett eleget, a vádlott fel akarta tartóztatni a sértettet, ez azonban nem sikerült, a sértett el tudott menni a helyszínről.

A vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek a sértettben.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat 1 év 1 hónap 15 nap középmértéket elérő, fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. Ezen túlmenően a korábban szintén zaklatás vétsége miatt vele szemben kiszabott 1 év börtön fokozatú 2 évre próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.