Az általános ellenőrzés kiterjedt a járművek zajszintjének a mérésére is. Akinek nem gyári kialakítású kipufogó hangtompító berendezése volt és az adott járműtípusra vonatkozó típusbizonyítványban foglalt értéket meghaladta a helyszínen mért érték, azok ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök és a járműveket a későbbiekben műszaki vizsgára kötelezik.  

A szakemberek megállapították, hogy a motorok többsége megfelelő műszaki állapotú volt, de az előforduló esetek miatt felhívják a figyelmet, arra, hogy a típusjóváhagyás előírásainak megfelelő kipufogóval és kézifékkarral felszerelt járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban. 

A Tatabányai Városi Balesetmegelőzési Bizottság a balesetek megelőzése érdekében felhívja a motorosok figyelmét, hogy minden esetben kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedjenek, a szezon előtt vizsgáltassák át a járművet, gondoskodjanak a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Közlekedésük során tartsák be a közlekedési szabályokat, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek, biztonságos követési távolságot tartva.