A vádirat szerint a férfi elkövető az elmúlt öt évben idén márciusig Lábatlanon és Tardoson rendszeresen értékesített „kristály” formájában katinon vegyületet tartalmazó anyagot.

A vádlott vevőköre 8 fogyasztóból állt, akiknek legkevesebb 489 adagot értékesített, egy adag árát előbb 3000 forintban, majd 5000, végül 6000 forintban állapította meg. A vádlott az új pszichoaktív anyag öt éven át tartó értékesítésével legkevesebb 2 millió 411 ezer forint jövedelemre tett szert - tudtuk meg az ügyészség tájékoztatásából.

A vádlott március 24-én 19 óra 20 perckor a Bajót és Lábatlan között az 1126. számú úton vezette a személykocsiját, amikor a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, és a kocsiban lefoglalták az ott elrejtett, összesen 99,19 gramm tömegű kristályt. A lefoglalt anyag katinon nevű, csekély mennyiséget meghaladó új pszichoaktív anyagot tartalmaz.

Éveken át árulta a drogot, most vádat emelnek ellene Esztergomban
 

 

A nyomozó hatóság az elkövetőt elfogásakor bűnügyi őrizetbe vette, amely után az ügyészség által indítványozott, és a bíróság által elrendelt letartóztatásban volt július 5-ig.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság börtönbüntetésre, a közügyektől eltiltásra, valamint 2 millió 411 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Az elkövető cselekményét az Esztergomi Járásbíróság bírálja el.