A vádlott évek óta rendszeres kábítószer fogyasztó, ezért a kábítószert eleinte a saját fogyasztására szerezte be nagyobb mennyiségben, majd idővel a saját fogyasztása mellett a megszerzett marihuánából először a barátainak adott át, később egyre szélesebb körben az ismerősei körében terjesztette azt.  A vádlott a barátaitól eleinte pénzt nem kért a kábítószerért, idővel azonban már ellenérték fejében értékesítette a drogot a beszerzési árán. Az elkövető nyolc fogyasztónak adott át, illetve értékesített marihuanát rendszeresen. A vádlott által megszerzett, értékesített és elfogyasztott kábítószer együttes mennyisége mintegy négyszeresen haladja meg a csekély mennyiség felső határát – közölte az ügyészség.

A vádlottat 2018. augusztus 23-én kora délután Dömösön igazoltatták kocsival a rendőrök.  A nyomozóhatóság az autó bal első ülés háttámlájának hátsó tárolózsebéből lefoglalt egy digitális mérleget, amelyet a vádlott a marihuána adagolásához használt. A vádlott  a ruházatába rejtve tartott magánál egy műanyag tasakot, amelyben alufóliákba csomagolt kábítószer volt, valamint a lakásán fém dobozban elrejtve tárolt kábítószert, ezeket a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalta.

Az ügyészség a 2018. augusztus 24-től letartóztatásban lévő férfival szemben benyújtott vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a letartóztatást tartsa fenn, továbbá amennyiben a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat 104 ezer forint vagyonelkobzásra is ítélje, valamint kötelezze 558 530 forint bűnügyi költség megfizetésére.